Bästa fodret för Highland terriers

west highland white terrierAtt välja rätt hundfoder till olika raser, kan vara ett riktigt huvudbry. När allt kommer omkring, ska man ändå välja foder som hunden mår bäst av och som den tycker om. Idag finns det även foder som är anpassat till vissa raser och när det gäller dessa highland terriers, ska det beskrivas lite mer vilka foder som är attraktiva på marknaden. Då raserna är små, måste man följa instruktionerna noga för att hunden inte ska få i sig för mycket på en gång och växa för fort.

Royal Canin

Detta märke som de flesta nog är bekanta med har utvecklat foder till West highland White terriern och passar även bra till skotska terriers, skye terriers och cairnterriers. Eftersom hundarna är mindre, är fodret uppbyggt med mindre fetthalt, speciella fibrer för att gynna matsmältningen då skottar ibland kan få problem med magen. Man ska därför vara extra noga med vad man ger dem. Var försiktig med dina egna matrester om du skulle vilja ge hunden en smakbit. Se upp med potatis, lök, avokado och russin/vindruvor och absolut inga nötter.

Speciellt westien kan få hudbesvär om man inte sköter pälsen noggrant. Detta har man tänkt på när man utvecklat fodret med viktiga aminosyror som bygger upp pälsen på nytt.

Fodret finns för valpar respektive för unghundar.

Eukanuba

Skotska raser kan ibland få lite problem med huden, p g a sin tjocka päls. Bra foder ska innehålla ämnen som hjälper till att undvika hudproblem och därför innehåller Eukanubas torrfoder zink, omega-3 och koppar för de skotska terrierraserna. Fodret har dessutom ett tandvårdsskyddande ämne som förhindrar uppkomsten av tandsten och plack till 80%.

Finns i valpfoder, unghundsfoder och för äldre hundar.

Borsta din hunds tänder

Det kan låta konstigt, men faktum är att en hunds tänder måste tas om hand lika mycket som en människas. Många hundar avskyr att få tänderna borstade och då finns det tuggben som motverkar tandsten som de kan tugga på. Även fodret ska vara “tandvänligt” och innehålla saker som ger bra tuggmotstånd, gärna DentaDefense-foderbitar.